BSO Achterstevoren

BSO Achterstevoren is te vinden in de Zijlwijkschool aan het Regenboogpad. We maken daar samen met de school gebruik van een lokaal dat direct aan het buitenplein grenst. Op BSO Achterstevoren vangen wij kinderen op in de leeftijd vanaf +/- zeven jaar. Kinderen jonger dan zeven jaar zijn welkom op BSO Buitengewoon. Deze BSO is gevestigd in het andere gebouw van de Zijlwijkschool aan het Schaduwpad.

Op deze BSO voor de ‘oudste’ kinderen is er al meer behoefte aan vrijheid en een stukje zelfstandigheid. De kinderen mogen, met toestemming van ouders, op alle schoolpleinen rondom de school buiten spelen. Ook al het speelgoed en de activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsgroep. Activiteiten worden samen met de kinderen bedacht en uitgevoerd. Met elkaar een recept opzoeken, boodschappen doen en zelfstandig het recept stap voor stap uitvoeren. De kinderen worden echt betrokken bij de invulling van de dag.

Regelmatig komen onze sportmedewerkers op de BSO om met de kinderen leuke sportactiviteiten te ondernemen. Hierbij kun je denken aan knotshockey, basketbal, maar ook aan het leren omgaan met bijvoorbeeld een pijl en boog. In de vakanties worden er uitstapjes georganiseerd naar onder andere musea, speeltuinen of organiseren we op de locatie zelf een activiteit. Ook gaan we graag naar de skatebaan bij ons om de hoek.

Wij hebben per dag plek voor 24 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar (of einde groep 8). Kinderen jonger dan zeven jaar zijn welkom op BSO Buitengewoon. Deze BSO is gevestigd in het andere gebouw van de Zijlwijkschool aan het Schaduwpad. Per dag staan er twee pedagogisch medewerkers. Wij bieden stagiaires ook de mogelijkheid om het vak bij ons te leren.

Vanaf deze locatie halen wij de kinderen op van de volgende scholen:

 Zijlwijkschool
 Dukdalf

 LRK nummer van deze locatie: 307632210

BSO Achterstevoren

 

Locatieadres:

Regenboogpad 5
2317 XK Leiden
06 – 1553 7827
achterstevoren@boterkaasenoverblijf.nl

 

Administratie:

Cobetstraat 1a
2313 KA Leiden
071 – 516 1209
info@boterkaasenoverblijf.nl

Sahla (locatieleidster)

Barbara (pedagogisch medewerker)

Olivia (pedagogisch medewerker)

Wij zijn 40 schoolweken per jaar geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gedurende de volgende tijden:
Vanaf het moment dat de school uit is tot 18:30 uur.

 Tijdens elf vakantieweken zijn wij geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gedurende de volgende tijden:
Vanaf 7:30 uur tot 18:30 uur.

Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten.