BSO Buiten Gewoon

BSO Buiten Gewoon is te vinden in De Zijlwijkschool (locatie Schaduwpad) in de gang bij de keuken. De ruimte is zo ingericht dat het zowel door school als door de BSO kan worden gebruikt. Met een bouwhoek, poppenhoek en veel knutselspullen is er voor kinderen voldoende keuze. Ook voor kinderen die liever een boekje lezen of een spelletje spelen is er de ruimte. De BSO grenst aan een groot buitenspeelplein.

Vrij spelen staat voorop, maar kinderen kunnen ervoor kiezen om met een activiteit mee te doen. Bijvoorbeeld een Frans thema: zelf croissantjes bakken, bingo met Franse cijfers en met elkaar de Eiffeltoren knutselen. Met lekker weer spelen we altijd graag buiten. Aan het schoolplein grenst een groot veld met speeltuin waar kinderen met toestemming mogen spelen. In de nabijheid van BSO Buitengewoon zijn er vele mogelijkheden met de kinderen leuke dingen te doen.

Regelmatig komen onze sportmedewerkers op de BSO om met de kinderen leuke sportactiviteiten te ondernemen. Hierbij kun je denken aan knotshockey, basketbal, maar ook aan het leren omgaan met bijvoorbeeld een pijl en boog. In de vakanties worden er uitstapjes georganiseerd naar onder andere musea, speeltuinen of organiseren we op de locatie zelf een activiteit. Ook gaan we graag naar de skatebaan bij ons om de hoek.

Wij hebben per dag plek voor 30 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. Daarna stromen de kinderen door naar BSO Achterstevoren. Deze BSO is gevestigd in het andere gebouw van de Zijlwijkschool aan het Regenboogpad. Per dag staan er drie pedagogisch medewerkers. Wij bieden stagiaires ook de mogelijkheid om het vak bij ons te leren.

Vanaf deze locatie halen wij de kinderen op van de volgende scholen:

 Zijlwijkschool
 Dukdalf

LRK nummer van deze locatie: 190793697

BSO Buiten Gewoon

 

Locatieadres:

Schaduwpad 1
2317 VX Leiden
06 – 4546 1678
buitengewoon@boterkaasenoverblijf.nl

Administratie:

Cobetstraat 1a
2313 KA Leiden
071 – 516 1209
info@boterkaasenoverblijf.nl

Sahla (locatieleidster)

Debby (pedagogisch medewerker)

Hakima (pedagogisch medewerker)

Wij zijn 40 schoolweken per jaar geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gedurende de volgende tijden:
Vanaf het moment dat de school uit is tot 18:30 uur.

 Tijdens elf vakantieweken zijn wij geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gedurende de volgende tijden:
Vanaf 7:30 uur tot 18:30 uur.

Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten.